Opleiding voor reanimatie en AED gebruik

Een hartinfarct is nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Om directe hulp te kunnen bieden is het van het allergrootste belang meteen met de reanimatie te starten en zo de circulatie op gang te houden. Veelal kan met een elektrische schok de normale pompfunctie van het hart worden herstelt. Een AED is een apparaat waarmee u een dergelijke schok kunt toedienen. Deze apparaten treft u steeds meer in de publieke ruimtes aan. Uit de statistieken blijkt dat 50% van de slachtoffers een overlevingskans heeft. De overlevingskans daalt elke minuut met 10%. U begrijpt hoe belangrijk het is om snel te handelen en dat er zoveel mogelijk mensen met een AED apparaat om kunnen gaan.

EHBO Vereniging Steenwijk biedt een gedegen opleiding met deskundige instructeurs. U krijgt tijdens de cursus voldoende gelegenheid te oefenen met een speciale pop en met een AED apparaat. Na deze opleiding krijgt u een certificaat van de ERC (European Resuscitation Councel), waarbij ook de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) is aangesloten.
Ieder jaar zal een herhalingscursus van 1 avond worden georganiseerd.

Duur en kosten van de cursus

De opleiding wordt in twee avonden van twee uur gegeven en zal, bij voldoende deelname, in het gebouw van de VUSO plaatsvinden.

2018 woensdag 18 en 25 april

Kosten 40,00

mimimaal 6 personen

Opgeven via de Hartstichting  https://www.hartstichting.nl/reanimatie/leer-reanimeren